fbpx
ISTOTEXNIKI
WEB SOLUTIONS

Νέα πρωτοβουλία της Google για την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφίας από το Διαδίκτυο

Μία νέα πολύ σπουδαία πρωτοβουλία έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η Google με σκοπό την εξάλειψη της παιδικής πορνογραφίας από το Διαδίκτυο. Η νέα τεχνολογία της θα επιτρέπει σε ιστοσελίδες, οργανισμούς και αρμόδιες αρχές να χτίζουν μια συγκεντρωτική βάση δεδομένων με όλο το υλικό παιδικής πορνογραφίας που συναντούν και στη συνέχεια θα το διαγράφει.

Όλες οι επισημασμένες φωτογραφίες της βάσης δεδομένων δε θα εμφανίζονται πλέον σε ιστοσελίδες αλλά ούτε και στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google (και των υπολοίπων μηχανων) με αποτέλεσμα κανένας χρήστης του Διαδικτύου να μην μπορεί να έχει πρόσβαση.

Η ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας αναμένεται να στοιχίσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια στη Google και έρχεται έπειτα από πίεση της Μ. Βρετανίας σε όλες τις μηχανές αναζήτησης να αναλάβουν δράση για αποτελεσματικότερο φιλτράρισμα και απομάκρυνση όλου ή έστω μεγάλου ποσοστού περιεχομένου που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία.

Από το 2008 η Google κάνει χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης μοτίβων για το μπλοκάρισμα υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο η νέα πρωτοβουλία της αποτελεί την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια για την αποτελεσματική εξάλειψη του φαινομένου.

 

ΠΗΓΗ:https://www.techgear.gr/google-technology-to-battle-child-pornography-71239/

ΚΛΕΙΣΙΜΟ